in ,

Πολίτικη σαλάτα

Υλικά:

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
2 μεσαίες πιπεριές Φλωρίνης
3 αντζούγιες (κονσέρβα)
τρίχρωμες πιπεριές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση:

Πλένετε και κόβετε την μελιτζάνα στη μέση.Την ψήνετε χαραγμένη σε προθερμασμένο φούρνο με ελάχιστο λάδι, στους  180oC για 20-25′.Αφαιρείτε την ψίχα με ένα κουτάλι αφήνοντας το εξωτερικό κομμάτι με ελάχιστη ψίχα, ίσα που να μπορεί να σταθεί. Ψιλοκόβεται την ψίχα και με λίγο λαδάκι, και 2 πρέζες αλάτι την τσιγαρίζετε στο τηγάνι. Την τοποθετείτε μέσα σε ένα μπολ προσθέτετε τις αντζούγιες ξεκοκαλισμένες, τις ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης,τις τρίχρωμες πιπεριές (κομμένες σε κυβάκια),τον ψιλοκομμένο βασιλικό,λίγο ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Τα προσθέτετε όλα μαζί μέσα στη μελιτζάνα και πασπαλίζεται με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σημείωση! Η συνταγή κανονικά έχει και (3 σπιρτόκουτα) τριμμένη φέτα.. αλλά λόγο Σαρακοστής την παρέλειψα! 😀

Χρόνος Παρασκευής: 45′

Μερίδες: 4

Βαθμός δυσκολίας: 3/5

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *